20 Ocak 2017 Cuma

Suriyeli ile Evlilik İşlemleri

Türkiye'de bir Türk vatandaşı ile SURİYELİ uyruklu yabancı ve/veya aynı devlet vatandaşı olmayan iki farklı ülke vatandaşı yabancılar sadece yetkili Türk evlendirme memuru ve makamlarında evlenebilirler. Bu evliliğin yapılabilmesi için gerekli belge ve koşullar mutlaka sağlanmalıdır.

Türkiye'de SURİYELİ bir yabancı ile evlenmek isteyen bay ya da bayanlar için evlilikleri işlemleri konusunda prosedürler diğer yabancılara göre farklılık göstermektedir. Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı ya da daha öncesinde ülkemize gelen SURİYELİLER için evlilik işlemleri 5718 ve 6458 sayılı yabancılarla ilgili kanunlar kapsamında gerekli belgelerin ibrazı ile yapılmaktadır.

Ülkemizde ikamet izni haricinde; mülteci, sığınmacı ve uluslararası geçici koruma kapsamı altında bulunan ya da pasaportu olmayan SURİYE vatandaşları için evlilik işlemleri yapılabilmektedir.

Yabancıların Türkiye'de  Evlilik İşlemleri İçin Gerekli Belgeler


• Yabancı uyruklu kadın veya erkek, konsoloslukları İstanbul'da ise bekar olduklarına dair EVLENME EHLİYET BELGESİ ve DOĞUM BELGESİ alıp, İstanbul il Hukuk İşleri Müdürlüğü'nden onaylatacaklardır. Eşler konsoloslukları Ankara'da ise aldıkları evlenme ehliyet belgesini Ankara'da Dış İşleri Bakanlığı'na onaylatacaklardır. Not: Evlenme ehliyet belgesinin kişinin bekar olduğunu belirtmesi yeterli olmayıp; “evlenmesinde yasal bir engel yoktur” vb ifadeleri içermesi gerekmektedir. 

• Pasaportun Türkçe tercümelerini yaptırıp noterden tasdik ettireceklerdir. Vize süresi dolmuş olan pasaportlar için kesinlikle işlem yapılamaz.

• Çiftler herhangi bir sağlık ocaklarından evlilik için sağlık raporu alacaklardır. (Sağlık ocağından alınan sağlık raporu Sağlık Gurup İlçe başkanlığı’nda mühürlettirilecek.)

• Altışar (6'şar) adet fotoğraf (polaroid, renksiz, fotokopi fotoğraf kabul edilmez.) 

• Yabancı uyruklular evlenme ehliyet belgelerini ve doğum belgelerini kendi ülkelerinden getirecekler ise o ülkedeki Türkiye Büyükelçiliği'ne onaylatacaklardır. 

• Bazy ülkeler arasında anlaşma gereği apostille olarak almış oldukları evlenme ehliyet belgesi ve doğum belgelerinin Türkçe tercümelerini yaptırıp noterden onaylatmaları yeterlidir.

• Eşer eşlerden biri ya da her ikisi de Türkçe bilmiyorsa nikah esnasında yeminli tercüman getireceklerdir.

NOT: Eksik evraklarla müracaat kesinlikle kabul edilmez. Başvuruya çiftlerin bizzat gelmesi gerekmektedir.

Yukarıdaki bahsettiğimiz koşullar, SURİYELİ vatandaşların evlilik işlemleri yenilenen kanun kapsamında daha kolaylaştırılmıştır.

e-ikametizni.com olarak Türkiye'de SURİYELİ ile evlenmek isteyen kişiler için evlilik işlemleri ve gerekli belgelerin hazırlanması konusunda alanında uzman avukatlarımız ve göç danışmanlarımızla sizlere kaliteli ve profesyonel ekibimizle evlilik dosyası hazırlama ve takibi hususunda hizmet vermekteyiz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder